Понеделник, 26 Август 2019 11:29
Rate this item
(1 Vote)

Едва ли теоретиците Джеймс Максуел и Хайнрих Херц, разработвали навремето въпросите свързани с теорията на радиовълните и тяхното разпространение, както и по-късно Александър Попов и Джулиелмо Маркони, практически реализирали „Грозоотметчика” и  "Системата за далечно предаване на електрически сигнали и импулси" са могли да си представят емоциите, които тяхното дело ще породи в отделни хора наричащи себе си радиолюбители.

Парадоксалното е, че само по себе си радиото е призвано да обединява, да създава условия за обмен на информация, за експериментиране и за създаване на условия за интелектуалното развитие на отделни личности, които са го припознали като хоби и са повярвали във възможностите му.

Но и в тази област, както все по-често се случва в живота ни се оказва, че има „по-радиолюбители”, че има даже „най-радиолюбители”, които се опитват да се налагат над останалите, използвайки "избраните организационни структури", единствено за възвисяване на недораслото си его и за материално облагодетелстване. Капацитетът на егото на тези „по” и „най” радиолюбители не стига обаче за да разграничат това, което се явява в тяхната глава, от това, което е реалността в обкръжаващия ги свят.

Тези „по” и „най” радиолюбители, които са се самоназначили за несменяеми лидери на една общност се чувстват едва ли не задължени да поучават другите как и какво да правят с тяхното хоби. Да налагат техните правила и норми, обосновавайки се с това, че са „избрани”.

Човешкото поведение в голямата си част е подсъзнателно и се движи от вроденото желание за власт. Колкото по-посредствен и неспособен е един човек, толкова по-голяма е жаждата му за власт. Трагедията на тази жажда е не толкова облагодетелстването на отделни личности било материално или свързано с егото им, колкото в това, че се руши единството на една организация, която е изграждана и съжествува дълги години. Най-лесно се руши една общност, когато нейните членове се противопоставят един срещу друг.

Нахалство и наглост е да знаеш, че си „избран” в общност с над 500 членове само от 10 самоопределили се, че имат право да избират. Безочие е да претендираш, че си лидер на тази общност след като дори нямаш елементарното юридическо право, защото не се член дори на тази „елитарна” общност, която може да избира. От такива хора не само, че не може да се чака да се оттеглят в името на единството на тази общност, от такива хора може да се очаква още и още по-голяма наглост.

Наглостта е върховният ход на "властимащите". Това е начин да се покаже, че човек играе по различен набор от правила, касаещи него самия по сравнение с тези, които счита за „прости и обикновени”. Наглостта се демонстрира нарочно за да бъде унижена „масата” и да и се показва постоянно, колко е ограничена, неспособна и беззащитна. Сигурно някои, като християни се успокояват с мисълта, че добрите хора са кротки и смирени и  те "ще наследят Земята”,  а за лошите се казва, че са арогантни и могъщи. Узурпаторите „поробват” в името на свободата и чрез закона и налагат „робството” в името на мира в обществото. Ако беше само тази радиолюбителска организация с "перо да я помажеш", както казва народа ни. За жалост цялото ни общество върви по този път и краят му не се вижда.  

За радост днес не е само една радиолюбителска организация или една партия, дори не е само една държава. Днес повече от всякога можем да избираме и да носим отговорност за избора си. Всичко друго може, но не и това да казваме, че нямаме избор. Доказано е, силата на узурпаторите е в слаббостта на поробените, тогава когато те нямат избор, а избор винаги има, особено днес. Смятате, че нямате избор, берете си дерта и не чакайте друг да го намери вместо вас!

От всички нас зависи какво ще изберем, илюзорната псевдо власт, наглостта и подхранваща егото на групичка самозабравили се личности или свободата на избора с кого, къде и как да прекарваш свободното си време, което за щастие за нас може да се превърне и в много приятни мигове прекарани с приятели, млади и стари и във време през което можем да научим много интересни и полезни неща.

Никога не си толкава умен, че да няма какво да научиш и никога не си толкова стар, че да няма кога да го научиш!

 

 

 

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

- Клаустрофобията е панически страх от затворени помещения. Пример: - Вървя към денонощния за да купя пиячка и умирам от страх да не са го затворили!

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.