Отново LZ1KAA и LZ1RF са виновни за разигралата се драма във връзка с отлагането на традиционното присъствено КВ първенство през тази година. Като един Матросов, колегата ни от Пловдив Христо Здравков – LZ1YQ застана на амбразурата за да поеме върху себе си цялата вина за отлагането на състезанието, като по този начин защити ментора си и председател на БФРЛ – Виктор Ценков.

По-долу ще цитирам дословно обясненията на Христо от форума на БФРЛ:

Re: LZ HF Field Day - 2018

Мнение от lz1yq » 16 авг 2018, 16:19

Виждам че доста народ се интересува от въпроса защо няма да има присъствено състезание тази година. Ще се опитам да внеса малко светлина в тунела в който се LZ1RFсе опитва да вкара доста народ. УС на БФРЛ няма нищо общо с този въпрос. Проблема НЕ Е ФИНАНСОВ. Парка в който се провеждаше присътвеното вече е доста пренаселен с атракции за разхождащите се и не става. При мое запитване дали някой може да поеме ангажимент за тази година никой не се отзова месеци на ред. Питах не заради друго, а защото предполагах че месеците от Март до Ноември са запълнени с предстоящота СМР / строително монтажни работи / по базата на клуба, и най вече вдигането на още три 42метрови жерета за стаковете на 20м/15м и двете три елементни пълно размерни антени за 80м. Ако на няко му се струва че това е проект за 10дена ......... моля да се свърже с мен и помогне. За това, че не е имало информация съм отговорен само аз. Казвам го за трети път. Призовавам LZ1RF да спре с фалшивите новини, и да си пие хапчетата редовно, все пак е топличко на вън. И ще помоля този който изтри излиянието на LZ1RF да го върне, за да видят хората истинския интригант в негово лице. Надявам се че всички разбрахте мотивите за преместването на присъственото състезание за догодина. Всяка друга интерпретация е лъжа. 73! LZ1YQ

Няма да коментирам граматиката и правописа на христовите излияния. Бих искал да припомня на аудиторията обаче няколко неща.

В отчетния доклад на БФРЛ във финансовия отчет за 2017 година в разделите за приходите и разходите на БФРЛ има отбелязани черно на бяло следните данни:

 

ПРИХОДИ 

 

- ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ КВ И СПОНСОРИ - Пловдив 5005.00

РАЗХОДИ

 

- КВ ПРИСЪСТВЕНО ПЛОВДИВ - 6700.61

 

Видно е, че разходите превишават приходите с почти 1700 лв. и БФРЛ по отчет ги е заплатило. Нямам основание да не вярвам на финансовия отговорник Котев. Според отчета състезанието е финансирано и отчетено от БФРЛ. Ерго, виновни за НЕПРОВЕЖДАНЕТО на тазгодишното състезание не е Христо Живков Здравков и клуб Милара, а БФРЛ, респективно председателя му – Виктор Ценков, защото не е създал необходимата организация и не е осигурил финансирането му. Така че  можем спокойно да си зададем въпроса какво е накарало колегата Христо Здравков да застане на амбразурата... Предлагаме на вашето внимание и още един документ от Виктор Ценковия ARDF сайт за спортния календар на ARDF състезанията за 2018 година /интересно, че  българската радиолюбителска организация има два сайта, а в момента се прави и трети/

Тази информация оставяме без коментар. Всъщност защо без коментар? Нека сравним 10 ARDF  състезания срещу само ЕДНО КВ и то присъствено и то анулирано. За да спести Виктор Ценков 1700 лв. А колко ще му струват екскурзиите до Русия, Корея и Румъния?  И това радиолюбителите късовълновици го търпят. Хак да им е! 

И още нещо върху което си струва да се поразмишлява. Във финансовия отчет на БФРЛ за 2017 година съществува и един друг интересен факт. Организация е на минус с малко повече от 22 000 лв. Такъв дефицит организацията до сега не е имала. Хората, които разбират от финанси са наясно, че когато финансистите искат да прекроят крайните отчети се пипат най-големите цифри. В случая с 2017 година това е ARDF състезанието в Приморско – 18 315 приходи – 19 219 разходи. Също невиждан случай в историята на БФРЛ. Не може да има международно мероприятие с ефективност по-малка от поне 100 %, а тук е отчетен даже минус. Значи БФРЛ е направило опит да прикрие изхарчени средства без да даде обяснение за какво. И тук излиза въпросът за провежданата втора ревизия на организацията. А тази ревизия е свързана с дължим данък от извършвана търговска дейност. Единственият начин БФРЛ да докаже, че сумата от около 15 – 20 хил лв не е платена на НАП е да покаже протокола от приключилата ревизия, както и първичните документи от състезанието в Приморско. Мислите ли, че ще го направят? Аз не мисля. А може би тези пари вече са отишли в нечии джоб?

Сега ясно ли е защо LZ1RF e неудобен на това ръководство. Защото задава въпроси. Въпроси на които тези хора нямат достойнство да отговораят. Проблемът обаче не е на LZ1RF. Проблемът е на тези които търпят това и си траят, гледайки само сеира.  А LZ1RF ще продължава да задава въпросите си, докато все някой се събуди!

    •  

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Пенсионери решават кръстословица: - Спътник на Марс? - Енгелс.

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.