60 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА LZ1KAA

Радиоклубът LZ1KAA при бившия ІІ район на гр. София /сега Сердика/, радиоклуб със сериозни традиции, продължава да се опитва да съхрани поне част от това положително, което навремето е възпитавал в своите членове. Различни поколения в радиоклуба са развивали своите умения, както в областта на инженерната наука и практика, така и при социалната комуникация и предаването на традициите от тези с повече опит на по-младите. Несъмнено огромна роля за дейността на радиоклуба имат неговите ръководители - Стефан Павлов, Ангел Евтимов, Златка Бойчева. Но неговия най-голям потенциал това са тези стотици български младежи и девойки преминали през неговите учебни зали и съхранили по-нещо в себе си от него, което е незаличимо.

Времето неизбежно ни променя. Променят се техническите устройства и системите за комуникации. Но любовта към радиото, към колективната дейност, остава завинаги. За съжаление ние по-старите радиолюбители може би не намираме винаги най-правилния път към нашите по-млади приятели за да им покажем емоцията на общуването с техниката и положителните резултати, които остават за всеки от това общуване. В радиоклуба много от нас намериха професията си, намериха спътника в живота си. Във времето когато нямаше интернет за нас радиоклубът бе една своеобразна социална мрежа. И ние общувахме реално, а не виртуално, както днес. Учехме се на истински колективизъм и взаимопомощ. Разбира се не всичко е било идеално. Не винаги нещата се получаваха. Но ние вървяхме, търсехме нашия път и го намирахме, заедно като колектив.

През 2019 год. се навършват 60 години от създаването на радиоклуба. Много стари приятели, много спомени. За жалост много нас през този период ни напуснаха и остават само със спомена за себе си. За съжаление спомените вече са повече от плановете за бъдещето. Променят се техническите средства, променят се и днешните млади хора. Но независимо от всичко ние радиолюбителите сме оптимисти. Надяваме се, че радиото в следващите години ще продължава да привлича поколенията с новите си форми на използване и да привлича нови наши млади приятели на които да предадем любовта ни към това знаменито хоби.

 

НА КАКВО СЕ СМЕЯТ РАДИОЛЮБИТЕЛИТЕ

Няма богат човек хайлазин, няма богат човек готованец. Атанас Буров

АКО РЕШИТЕ РАДИОТО ДА СТАНЕ ВАШЕ ХОБИ...

*

Вие ще придобиете технически познания и умения, ще имате стимул да изучавате чужди езици, ще имате приятели в далечни страни и най-приятното вашето хоби може да стане ваша професия.


Имате въпроси или се нуждаете от съвет...

Потърсете ни на: +359 88 8541740 или ни пишете на: lz1rf@lz1kaa.com, или във форума на LZ1KAA

 

 

Необходима ви е помощ...

Не се притеснявайте да попитате. Ако можем ще ви отговорим. Но имайте предвид, че ние всички постоянно се учим.


Искате практически да се запознаете с хобито

Обадете ни се, ще ви поканим да присъствате на някой от контестите в които участваме.